Degetele: Aici e faza cu aplicarea fondului de ten cu degetele tale. Presupunand ca mainile tale sunt perfect curate, ele nu o sa mai fie asa dupa ce ti- ai pus fondul de ten. Iti poti folosi degetele si brusc observi machiaj pe tot ceea ce atingi. Si machiajul de pe fatta nici macar nu e aplicat in mod uniform, pentru ca ai prea mult machiaj in unele zone si deloc in alte zone. Nu o sa iti spunem nimic de rau, ba chiar dimpotriva, o sa iti spunem ca e bine ceea ce ai facut, dar in realitate, este cea mai proasta alegere pe care poti sa o faci. Pret: “Degete cu machiaj” si o acoperire mai slaba a machiajului.

Perie: Trebuie sa aplici pe perie pur si simplu jumatate din cantitatea de fond de ten care crezi ca iti trebuie, apoi o aplici cu blandete pe pielea ta, insistant putin acolo unde vrei sa ai putin mai multa acoperire, amestecand acolo unde vrei sa se amestece bine,  si sa tragi pentru o aplicare mai rapida. O sa folosesti mult mai putin fond de ten si acoperirea ta o sa fie perfecta! Daca peria ta iti lasa anumite pete pe piele, cel mai probabil ca trebuie sa fie curatata. Trebuie sa speli in mod regulat peria pentru fond de ten  cu un produs de indepartare a machiajului sau cu un curatator special pentru perii. Cost: intre 20 si 28 de dolari ( intre 76 de lei si 106 lei).

Burete: Le-ai vazut si cu siguranta te intrebi ce si cum…si din nou, de ce ? Asa ma gandeam si eu acum cativa ani si eu sunt un profesionist. Eu chiar credeam ca buretii sunt de scoala veche, ceva ce foloseam inainte sa aflu totul despre perii. A trebuit un curs pentru profesionisti, o excrusie la un show de make up si, in cele din urma, un alt artist incapatant de make uppentru a ma convinge de faptul ca acesti noi bureti sunt o alegere foarte buna. Ce: un mod foarte dragut, foarte usor si foarte moale de a “sari” fondul de ten pe pielea ta. Rezultatul obtinut este ceea ce este numit in mod obisnuit ca un aspect obtinut cu o “perie de aer”. Unde se termina pielea ta si unde incepe machiajul tau este micutul tau secret. Cost: intre 9 dolari si 20 de dolari ( intre 34 de lei si 76 de lei).