Blog

Cateva statistici despre prezervative

Folosirea prezervativului ramane cea mai buna metoda de contraceptie, fiind populara printre toate cuplurile care vor sa se bucure de experiente placute impreuna. In acelasi timp, este vorba si despre siguranta. Fara doar si poate prezervativul este cea mai eficienta metoda de protectie.

Si iata cateva aspecte interesante despre prezervative

  1. Daca sunt folosite constant si corect, prezervativele reprezinta cea mai sigura metoda contraceptiva din lume, atat in ceea ce priveste sarcinile nedorite, cat si in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala.
  2. Iata un adevar trist: Romania este o tara fruntasa in ceea ce priveste lipsa educatiei sexuale. Si totul se petrece din cauza faptului ca la noi, sexul este adesea un subiect tabu. Drept urmare, cea mai buna recomandare este ca parintii sa incerce sa iasa din carapacea protectoare si sa discute cu adolescentii care se arata tot mai atrasi de aceasta activitate. Iar discutia nu trebuie sa se realizeze prin interdictie.
  3. Pe piata de profil, exista atat prezervative pentru barbati, cat si pentru femei. Asa ca doamnele si domnisoarele nu mai au nicio scuza in ceea ce priveste acest aspect. In cazul in care un barbat nu se ocupa el de aceasta metoda de protectie, femeile o pot face independent.
  4. Ba mai mult, scuza potrivit careia barbatii nu pot folosi prezervative din cauza alergiei la latex, poate fi lejer demontat. Sunt prezervative pe piata, realizate din alte materiale de calitate. De exemplu, exista prezervative realizatre din membrana naturala. Mai precis, este vorba despre piele de miel. Acestea se aplica in acelasi mod, pe organul genital erect.
  5. Prezervativele din poliuretan au devenit si ele o alegere tot mai populara, deoarece se dfovedesc mai rezistente decat cele din latex. Cu toate astea, ele sunt mai subtiri si chiar sunt recunoscute pentru faptul ca ajung sa creasca sensibilitatea la atingere.
  6. Riscul ca prezervativul sa se rupa nu este foarte mare, asa cum am fi tentati sa credem. Deriorarea se produce mai ales inainte sau dupa ce contactul sexual a avut loc. Iar statisticile indica acest fapt pana la 65% din cazuri.
  7. Prezervativele au fost special concepute pentru a-i proteja pe cei care le folosesc nu doar de boli, ci si de sarcini nedorite. Iar pentru ca protectia sa fie garantata, se recomanda folosirea lor, impreuna cu anticonceptionale.
  8. Desigur, exista cateva contraindicatii privind folosirea anumitor tipuri de prezervative. De exemplu, daca acestea par deteriorate sau lipicioase, nu este recomandata sub nicio forma utilizarea lor.

Pentru a demonstra eficienta prezervativelor, va prezentam un studiu:

Jurnalul de Medicina arata ca in New England a fost realizat un studiu asupra mai multor cupluri formate din barbati si femei, unul dintre parteneri fiind investat cu HIV. Iar rezultatele au aratat cam asa:

  • 124 de cupluri au decis sa participe la acest test
  • la doar 10% s-a produs infectarea cu virusul HIV, motivul principal fiind o folosire necorespunzatoare sau neconsecventa a prezervativelor. Asa ca, iata, rezultatele protectie sunt garante nu doar de producatori, ci si de fapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *