Blog

Meme i-a dat mumu

fotbal-meme

Nu ma pricep la fotbal deloc si daca personajul din povestea mea nu ar face parte din cloaca asta numita fotbalul romanesc, zau daca as mentiona cuvantul fotbal. Dupa cum bine stiti, MM Stoica a fost protagonistul unei scene hilare si plina de maxim tupeu. Facandu-i-se semn de catre un agent pe motocicleta sa traga pe dreapta, Meme s-a fofilat frumos cu al sau Q7 si a sters-o pe o straduta, prin spatele organului. Dupa care, curajos, s-a ascuns intr-o curte pe care o banuiesc a fi chiar a lui, ca doar nu intra asa in curtea unui necunoscut. A doua zi s-a dus si si-a predat singur permisul la politie.

Ce deducem de aici? Ca n-ar fi rau sa se introduca varianta cu amenzile in functie de venit, ca in Elvetia. Ca degeaba ii dai lui Meme si altora ca el 500 de lei amenda, ca pentru ei suma asta e fix puma. Da-mi mie 500 de lei si poate a doua zi ma gandesc mai bine daca sa mai incalc legea. Da-le lui si alora ca el 5000 amenda si poate si ei se vor gandi mai bine data viitoare , desi dati-mi voie sa ma indoiesc.

In tara unde n-a mai ramas nimic.

Traim in tara unde nu a mai ramas nimic. Nici bun simt, nici onoare,nici lege pe care sa o respecti, nici nimic.

M-a ingrozit ce s-a intamplat la liceul Bolintineanu, prin tampenia de care dau dovada zilnic, capetele de creta care ne conduc. O procuroare, a carei imbecilitate banuiesc ca a fost testata cand poate ea insasi a luat bacul pe bani, a dat un ordin de aducere la interogatoriu a peste 250 de elevi. Dupa care s-a constatat ca erau doar 100 care aveau mandat de aducere si alte cacanarii specifice justitiei romane.

Aberantul situatiei este imens. Nu intru in detalii ca ma doare capul. Stiu cum functioneaza legea in Romania, stiu cum se aplica pentru ca mi-a fost aplicat si mie cu varf si indesat, dar despre acest capitol vom vorbi la momentul potrivit. Ca pe mizeria aceea umana de madam procuror  pe care nu a mai interesat-o ce se intampla dupa ce-si pune ea semnatura pe mandat, e de inteles. Nu se astepta la asemenea reactie din partea parintilor si nu se astepta sa se creeze un asemenea tavalug, unde ia elevii, lasa elevii, uite mandatul, nu e mandatul.

Pot , daca vreau , sa creez o conexiune in mintea mea si sa inteleg de ce s-a procedat asa, caci lasand caterinca la o parte, mi-e greu sa cred ca un procuror nu cunoaste legea. Aaaa, ca se preface nestiutor, asta da. Asa cum pe mine m-a urmarit politia pe strada de doua ori in doua zile consecutive si a sfarsit prin a ma lua la declaratii cu forta de pe strada si a ma lovi cu mana de masa si a imi umbla in telefoane desi nu faceau obiectul plangerii, desi stiau clar ca era necesar sa vina cu o citatie si sa mi se dea dreptul sa chem avocatul , dar au preferat sa imi ia telefoanele din mana si sa nu ma lase sa imi anunt nici macar sotul unde sunt, asta e alta poveste.

Ei se bazeaza pe o chestie simpla: unde merge, merge, la cine merge, merge, pe care nu stie legea, il prostim cum vrem. Asta au crezut si acum. Ca va merge, ca va tine. Numai ca , surpriza naibii, n-a tinut. Asa cum n-a tinut nici la mine, dar asta v-o povestesc altadata. Si am ce povesti. Cu nume si date concrete. Pentru ca asa cum copiii astia nu or sa uite toata viata ce au patit acum la bac, asas nici eu nu o sa uit niciodata ce mi-au facut javrele alea. Tot justitie se cheama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *