Sanatate

Beneficiile vinului alb asupra sănătății

Beneficiile vinului alb

E timpul ca lumina reflectoarelor să bată acum pe vinul alb! Cu toate că atunci când vine vorba de beneficiile unui tip de alcool pentru sănătate vinul roșu a fost mereu pus pe primul loc, nici vinul alb nu e foarte departe în această competiție.

Iată câteva beneficii ale vinului alb asupra sănătății!

Capacitatea antioxidantă

Fenolii sunt o clasă de antioxidanți care se găsesc în cantități mari în vin, în general. Studii recente au arătat însă că fenolii din vinul alb au o capacitate antioxidantă mai mare decât cei care se găsesc în vinul roșu.

Inima, venele și arterele

Când vine vorba de aparatul cardiovascular atât vinul roșu cât și vinul alb ajută la scăderea colesterolului și riscului de blocaje la nivel arterial. Un studiu recent a demonstrat că vinul alb ajută la refacerea pereților vaselor de sânge și la menținerea sănătății acestora. Antioxidanții din această băutură, la fel ca și în cazul vinului roșu, ajută la menținerea unei inimi sănătoase.

Vinul alb și bolile sistemului nervos

Un studiu din 2018 a demonstrat că fenolii din vinul alb scad riscul apariției Alzheimerului și demenței. Mai mult, tirosulul și hidroxitirosolul sunt două componente bine reprezentate în vinul alb și care au proprietăți neuroprotective.

Vinul alb și „a doua zi”

După fiecare seară relaxantă cu prietenii, tuturor ne este frică de mahmureala de a doua zi. Ei bine, vinul alb te poate scăpa de această grija (dacă nu exagerăm, bineînțeles). Studiile au demonstrat că vinul alb conține semnificativ mai puține substanțe care se produc prin fermentație în procesul de producere a băuturii dar și în timpul metabolizării organismului, și care sunt responsabile de starea ”de a doua zi”.

Mai puține calorii

Pentru cei care țin dietă sau au grijă de siluetă avem vești bune! Comparativ cu vinul roșu, vinul alb conține ceva mai puține calorii. Mai mult, antioxidanții prezenți în această băutură ajută la menținerea siluetei și la intensificarea metabolismului.

Nu șțim despre voi, însă noi ne-am hotărât să nu renunțăm la nici unul din cele doua tipuri de vin și să ne bucurăm cu moderație de ambele variante și de beneficiile acestora! Fie că vorbim de vin roșu sau de vin alb, fiecare categorie cuprinde cel puțin un „star” în gama preferințelor personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *