Sanatate

Cate zile ar trebui sa treaca intre menstruatii?

menstruatia

Un ciclu menstrual normal ar trebui sa aiba aproximativ 28 de zile. Asta inseamna ca trec 28 de zile de la o menstruatie la alta.

Nu toata lumea insa, are acest numar de zile. Unele femei pot avea intre 21 si 35 de zile. Ciclurile menstruale care sunt prea scurte sau prea lungi reprezinta motive de ingrijorare. Urmarind modul in care se manifesta ele, te-ar putea ajuta sa intelegi mai bine nu numai propriul corp, dar si semnificatia anumitor simptome pe care le observi. Acestea le poti discuta cu medicul tau pentru a afla ce s-ar putea afla in spatele lor.

Fluxul menstrual poate varia de la foarte usor la foarte abundent si poate dura mai multe zile (intre 2 si 7). De obicei, el este mai puternic in primele zile si se poate diminua spre finalul menstruatiei.

Daca menstruatia mea vine in mai putin de 21 de zile, ce inseamna?

Exista mai multe cauze care ar putea determina venirea mai rapida a menstruatiei. Femeile in perimenopauza, de exemplu, pot experimenta cicluri mai scurte, mai iregulate pana sa atinga menopauza.

Alte cauze care ar putea determina un ciclu mai scurt sunt:

 • Stresul
 • Boala
 • Fluctuatii ale greutatii
 • Pastile contraceptive
 • Fibroame uterine
 • Lipsa ovulatiei
 • Uneori, se poate regla singur.

dereglari-ale-menstruatiei

Daca experimentezi cicluri care sa vina mai des (daca ai mai mult de unul pe luna), trebuie sa te duci la doctor dupa 6 saptamani. El poate sa iti spuna ce anume cauzeaza aceasta iregularitate si sa te sfatuiasca ce anume trebuie sa faci mai departe.

Daca ciclul meu menstrual nu apare in 35 de zile, ce inseamna?

Femeile incep sa aiba menstruatie intre 9 si 15 ani. O persoana obisnuita experimenteaza cel putin patru cicluri in timpul primului lor an.

Acest numar va creste in timp, o femeie adulta avand cel putin 9 cicluri in fiecare an. Asta inseamna ca anumite menstruatii pot sa apara in mod natural la un interval de zile mai mare de 35 de zile.

Aceasta intarziere poate fi determinata de:

 1. Stres
 2. Exercitii intense
 3. Greutate in exces
 4. Pastile contraceptive
 5. Perimenopauza

Intarzierea cronica poate fi cauzata de o afectiune si anume, sindromul ovarelor polichistice. Acesta poate provoca:

 1. Perioade neregulate
 2. Cresterea parului in exces
 3. Cresterea neasteptata in greutate.

Insuficienta ovariana prematura poate provoca, de asemenea, menstruatii neregulate sau ocazionale, la femeile sub 40 de ani.

Sarcina este o alta posibilitate. Daca esti activa din punct de vedere sexual, ar fi indicat sa faci un test de sarcina acasa.

Daca tu crezi ca sarcina sau o anumita afectiune poate fi de vina, du-te la medic si vorbeste cu el. el poate evalua simptomele si iti va spune ce ai de facut. Mai multe despre acest subiect gasesti pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *