Sanatate

Ce este chlamydia ?

Infectia cu chlamydia este cea mai frecvent raportata infectie bacteriana cu transmitere sexuala din Statele Unite ale Americii. Dar poate fi tratata cu usurinta.

Chalmydia este una dintre cele mai obisnuite boli cu transmitere sexuala (BTS) din Statele Unite. In anul 2016, au fost raportate peste 1, 6 milioane de cazuri, conform “Centers for Disease Control and Prevention” (“CDC”) (“Centrul de Prevenire si Control al Bolilor”).

Chlamydia e cea mai obisnuita in randul adolescentilor si al tinerilor adulti- in special in randul femeilor tinere.

Aceasta afectiune e cauzata de catre bacteria Chlamydia trachomatis si poate infecta urmatoarele zone din corpul uman:

  • -penisul
  • -vaginul
  • -cervixul
  • -anusul
  • -uretra
  • -gatul
  • -ochi

Multi oameni nu isi dau seama ca au o infectie cu chlamydia pentru ca nu au parte de nici un simptom. Din acest motiv, aceasta afectiune este denumita in mod obisnuita o infectie “silentioasa”. Dar, chiar si atunci cand nu prezinta absolut nici un simptom, oamenii ce au o infectie determinata de chlamydia pot sa o transmita si altora. Si o infectie cu Chlamydia trachomatis supune o persoana unui risc si mai mare de a contracta alte boli cu transmitere sexuala.

Cum poti sa iei Chlamydia ?

Chlamydia se poate raspandi prin intermediul partidelor de sex vaginal, anal si oral neptrotejat cu cineva care are deja aceasta infectie. Poate fi transmisa cuiva chiar daca penisul sau limba nu intra complet in vagin sau anus si chiar daca un barbat nu ejaculeaza in timpul partidei de sex.

Poti, de asemenea, sa iei chlamydia prin impartasirea jucariilor sexuale si este foarte posibil sa raspandesti aceasta infectie dintr-o zona a corpului in alta. De exemplu, femeile pot raspandi aceasta infectie de la vaginul lor la anus ( si vice versa) in timp ce se sterg dupa ce au folosit toaleta si poti raspandi infectia cu chlamydia pana la ochii tai daca ii atingi dupa ce ai atins o zona infectata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *