Sanatate

De ce sunt imediate efectele tratamentului cu ventuze masaj

ventuze masaj silicon

ventuze masaj siliconIn ultimii ani, tratamentul cu ventuze a cunoscut o evolutie surprinzatoare, iar metoda a cunoscut si cunoaste numeroase beneficii. Ventuzele masaj pot fi aplicate prin doua modalitati: la cald sau la rece. Ventuzele din sticla se folosesc la cald, iar cele din cauciuc, la rece. Acestea au cunoscut o larga raspandire datorita beneficiilor sale. Sunt foarte usor de aplicat, iar daca stiti cum se folosesc acestea, le puteti aplica si acasa. In cazul in care nu va pricepeti, este bine sa va lasati pe mana unui specialist. In medicina chineza, ventuzele masaj erau folosite ca instrument in acupunctura, fiind aplicate exact pe locurile dureroase, acolo unde acele de acupunctura se utilizeaza pentru a-si face treaba.

Aceste ventuze au rolul de a trata astmul, impotenta, hemoroizii, hipertensiunea arteriala, precum si durerile musculare ce au aparut ca urmare a unui efort sustinut, de exemplu cataratul pe munte sau mersul pe bicicleta. Ventuzele masaj alunga durerile de cap, cele menstruale, precum si insomniile. Acestea pot fi folosite si in timp ce va aflati al birou ori sunteti in masina, deoarece nu va afecteaza in nici un fel munca. Rutina zilnica nu va este afectata daca veti purta aceste ventuze, fiind usor de manevrat. Se curata foarte repede, cu apa si sapun.

Mod de utilizare

Inainte ca aceste ventuze sa fie aplicate pe piele, aceasta va fi hidratata cu crema sau cu ulei pentru a aluneca mai usor si pentru a nu crea un disconfort pacientului. Tratamentul dureaza maxim un sfert de ora, dupa care pielea pacientului se va sterge cu un prosop si se va impacheta pentru a transpira. Acesta este si principiul tratamentului cu ventuze masaj: se aduce boala la suprafata dupa care se trateaza. Partea de sus a ventuzei se va strange pentru ca aerul sa iasa din ea, se va tine strans, dupa care se va aplica pe piele. Sub ventuza se va crea astfel un vid care are rolul de a trage pielea in sus. In cazul in care presiunea va fi prea mare, ventuza mai poate fi slabita.

Ventuza poate sta in acelasi loc unde a fost aplicata pentru prima data, insa aceasta poate fi mutata si in alta parte, cu grija insa, pentru ca aerul sa nu intre in interiorul ei. Operatiunea se va repeta pana cand pielea va incepe sa se inroseasca, deoarece asta inseamna ca tratamentul incepe sa isi faca efectul. Celulita poate fi ameliorata cu ajutorul ventuzelor din cauciuc, lasand in urma o piele catifelata si fina la atingere. Tratamentul cu ventuze masaj se repeta la trei zile pentru rezultate de exceptie. Pacientul va trebui sa stea intins pe pat o ora pentru ca tratamentul sa isi faca efectul. Ventuzele se aplica pe piele doar dupa ce acestea au fost spalate si dezinfectate. Sursa articol https://yanno.ro/produs/ventuze-masaj-anticelulitic/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *