Blog

Cat platim pentru medicamente

cati-bani-costa-medicamentele

Cumpara medicamente generice: daca tu chiar iti doresti ca un medicament pentru raceala sa iti trateze un anumit simptom specific, lupta impotriva pornirii de a cheltui niste bani in plus pe un nume de brand. “Toate aceste tipuri de produse au fost prin preajma atat de mult timp, incat practic nu ai nici un motiv real pentru a te ingrijora in privinta produselor generice.”, declara doctorul Streiffer. Poti alege fie un anumit brand, fie un medicament generic.

Evita duplicatele:

DIn motive financiare si de sanatate, ar trebui sa limitezi numarul medicamentelor pentru raceala pe care le cumperi. Cel mai bine este sa verifici ingredientele si sa te asiguri ca nu iei de doua ori acelasi produs. De exemplu, daca deja ai luat acetaminofen (Tylenol) pentru o durere de cap sau de corp, atunci tu (si, prin urmare, si ficatul tau) nu o sa poti lua un medicament caare sa trateze mai multe simptome de raceala care sa contina, de asemenea, acetaminofen.

-Cauta diferite cupoane sau vouchere: Poti verifica la farmacia locala in fiecare saptamana pentru reduceri la medicamentele de baza pentru tratarea racelii.

Foloseste remedii casnice. In afara de supa de pui si o cantitate mare de lichide, ai putea sa iti doresti sa faci o baie sau un dus fierbinte pentru a usura congestia nazala sau sa bei apa fierbinte cu multa miere si lamaie pentru a iti ajuta gatul. Dar trebuie sa fii atent in privinta mai multor remedii naturale, pentru ca acestea ar putea sa ajunga sa te coste mai mult decat iti ofera in schimb.

De exemplu, spune Streiffer, multi oameni inca cred in puterea zincului sau in echinacea pentru a isi trata simptomele de raceala, dar exista foarte putine cercetari care sa sustina eficienta unor astfel de tratamente.

Poti cerceta beneficiile aduse pentru sanatatea ta

Vorbeste cu angajatorul tau despre un cont de economii pentru sanatate sau o alta forma de cheltuire flexibila. Unele companii o sa contribuie, de asemenea, la contul tau bancar. Banii din acel cont, care trebuie aranjat inainte de cheltuielile tale anticipate, ramburseaza anumite cheltuieli medicale si nu e considerat a fi un venit care sa poata fi taxat. Poti sa iti intrebi managerul de resurse umane pentru mai multe detalii pe acest subiect.

Cu putina planificare din timp, poti preveni ca pretul platit pentru medicamentele de raceala si de gripa sa devina unul dintre simptomele de raceala si gripa in acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *