Sanatate

Spune stop tusei

Remediile de acasa pentru tratarea tusei includ o varietate de produse pe care le poti gasi in casa ta, cum ar fi mierea sau lamaia pe care le pui in cana ta preferata de ceai. De asemenea, te poate ajuta sa consumi multe lichide- apa, sucuri si ceaiuri lipsite de cofeina, cu scopul de a fluidifica mucusul si de a calma un gat iritat.

Conform Clinicii Mayo, copiii in varsta de 2 ani sau mai mari ce sufera de infectii ale tractului respirator superior ce rezulta in tuse au  primit cel mult doua linguri de miere inainte de culcare. Un studiu publicat in august 2013 in jurnalul “Pediatric Clinics of North America” (“Clinica Pediatrica din America de Nord”) a aratat ca mierea parea sa functioneze ca un remediu pentru tuse. Nu numai ca mierea a redus tusea pe timpul noptii, dar de asemenea a imbunatatit si calitatea somnului. Mierea este o optiune cu cost redus si merita a fi incercata in cazul copiilor de peste 2 ani.

Un nou studiu publicat in luna iulie 2017 in “Clinical Respiratory Journal” (“Jurnalul Clinic Respirator”) a aratat faptul ca consumul de cafea este in general asociat cu o reducere in aparitia astmului. De fapt, consumarea unei cafele cu miere este un tratament eficient pentru tusea post infectioasa ce persista.

Te intrebi cum poti opri o raceala ? Specialistii Mayo Clinic recomanda folosirea unui irigator cu solutie salina pentru a iriga sau spala cavitatea nazala si pentru a fluidifia mucozitatile. Un irigator este un container putin adanc cu un canal de scurgere lung si conic. Fiind aplecat deasupra chiuvetei din baie, poti turna cu blandete solutia salina din irigator intr-o nara si sa o lasi sa se scurga prin cealalta nara. Repeta aceasta miscare si pe cealalta parte si sufla incet. Acest tip de irigare poate ajuta la reducerea congestiei ce se datoreaza unei raceli sau unei tuse.

Infectiile specifice, cum ar fi tusea convulsiva, pot de asemenea sa provoace aparitia tusei, in lipsa scurgerilor nazale, conform Dr. Russell. Indiferent de cauzele tusei tale, aici iti sunt prezentate unele remedii usor de facut acasa pe care le poti folosi pentru a iti trata tusea,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *