Blog

Cuvantul MAMA nu are sinonim, pentru ca mama este unica

Cuvantul MAMA

Un citat evreiesc spune asa: “Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, asa a creat mamele.”

Primul cuvant pe care majoritatea bebelusilor il rosteste este: mama. Si in acelasi timp, cred ca este unul dintre cele mai cunoscute cuvinte international. Si cuvantul tata este adesea spus de copii, dar in niciun caz la fel de des. Intre mama si copil exista o conexiun speciala.

Pana si in China, de cate ori o strigam pe mama in magazin,pe strada..oamenii intorceau capul si zambeau. Nu intelegeau ei lucruri simple, dar cuvantul acesta le rasuna in urechi.

Ma pot declara norocoasa, am o mama tanara, frumoasa, puternica.. nu cred ca o pot descrie asa cum merita, oricum este cea mai minunata fiinta din viata mea! Oricand, oricum, oriunde..

M-a tinut in burta 9 luni.. M-a carat cu ea peste tot in corpul ei.. S-a chinuit sa ma nasca si din clipa aceea m-a purtat in inima si gandul ei in permanenta. Sentimentul pe care ea mi-l ofera nu poate fi comparat cu nimic in intreaga lume. Ma iubeste neconditionat, ma educa si ma sustine.. Cu ea ma simt puternica, simt ca pot calca toata lumea in picioare si orice as face, ea gaseste o calea sa imi spuna ca am facut bine.

In ultimii ani nu am stat langa ea, dar nu a existat zi sa nu vorbesc cu ea. Primul lucru pe care il vad dimineata este mesajul de la mama mea, oriunde in lume m-as afla, oricat de obosita ar fi si oricate probleme ar avea, imi ureaza o zi buna.

Ma suna sa imi auda vocea. Simte in ce stare sunt, fara ca eu sa ii spun ceva.. Sunt dependenta de ea si de vorba ei. Relatia noastra se aprofundeaza din ce in ce mai mult. Am trecut de mult de varsta critica, cand tot ce imi spunea ea mi se parea absurd si nu vroiam sub nicio forma sa o ascult.

Acum incerc sa memorez fiecare cuvant si sfat. Nu greseste niciodata, parca are o harta a viitorului in mana si citeste de acolo. Siguranta pe care mi-o ofera ma face sa ma simt din ce in ce mai mult femeie. Sunt si voi ramane mereu pentru ea un copil, chiar si la 50 de ani. Si atunci voi pune capul in poala ei si voi simti sentimentul acela unic cand isi va trece mana prin parul meu.

Mama mea este mama in fiecare zi, atributia cea mai grea a unei femei. Dar nu a uitat niciodata sa fie cea mai buna sotie, cea mai demna si eleganta doamna si in acelasi timp o femeie de afaceri. Nu stiu cum reuseste, cum are timp si cum isi poate imparti energia astfel incat sa reuseasca pe toate planurile.

Am 23 de ani si nu am vazut-o macar o data sa iasa din casa nearanjata, sa nu isi respecte indatoririle zilnice,sa nu aiba grija de familia ei sau sa nu isi tina promisiunile fata de atatia oameni care depind de ea in fiecare zi. Cuvantul “perfect” pentru ea este prea putin.. Ea iubeste altfel, nu prin cuvinte. Iubeste prin fapte. Rece la prima vedere, sufletul ii este mai cald si mai primitor decat oricine isi poate inchipui. Pentru ea imposibilul nu exista.

Gandeste, creaza si rezolva. De multe ori vorbeste prin tacere, ochii ei imi spun tot, emanand energie, dragoste si protectie. Ei ii spun “ma doare..” si stie ce. Mereu gaseste videcarea cea mai potrivita.. Se bucura sincer alaturi de mine. Plangem si radem impreuna.. Construim.. O viata mai buna, un viitor mai bun.

Cuvantul MAMA nu are sinonim, pentru ca mama este unica.. Pentru fiecare dintre noi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *