Blog

De ce sa manacam sanatos?

Daca nu iti plac perele sau daca nu ai la indemana fructe cu un continut mare de fibre, Shakeology este o alta sursa foarte buna de fibre- iti ofera aproximativ 24% din necesarul tau zilnic de fibre- si este dulce ca un fruct. Il poti lua cu tine oriunde ai merge si il poti folosi pentru a iti oferi un aport rapid de fibre, proteine si o tona de vitamine si de substante minerale.

Un creier mai activ: Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda limitarea cosnumului de zahar pana la un maxim de 10% din aportul tau zilnic de calorii. Esecul de a iti limita consumul de zahar s-a dovedit a fi responsabil de cresterea riscului de moarte din cauza afectiunilor cardiovasculare. Nu mai este asa de dulce, nu e asa ?

Si mai mult de atat: Un consum ridicat de zahar ar putea sa iti afecteze echilibrele chimice din creier. Cercetatorii de la UCLA au hranit soarecii cu aproximativ un litru de apa cu fructoza in fiecare zi timp de 6 saptamani, timp in care acest aport urias de zahar a dus la alterarea unor gene din hipocamp (responsabil de emotii, de invatare si de memorie) si din hipotalamus ( senzatia de foame, de sete si temperatura corporala). Diferenta dintre unii soareci inecati in solutii de apa si de zahar si oamenii care consuma multe sucuri ar putea fi una uriasa, dar totusi ar putea sa deschida usa pentru un numar foarte mare de probleme negative pentru sanatate.

O rezistenta fizica si un timp de recuperare mai bune: Pepenele rosu este cunoscut pentru faptul ca iti ofera L- citrulina, un amino acid pe care il folosesc si ciclistii (prin intermediul unui supliment), timp de 7 zile, cu o doza de 2,4 grame pe zi si inca o data inaintea unui studiu de exercitiu intr-un studiu publicat mai devreme anul acesta in “Journal of the International Society of Sports Nutrition) (“Jurnalul Societatiii Internationale de Nutritie pentru Sport”). Suplimentarea cu L- citrulina a redus timpul de care era nevoie pentru ca ciclistii sa completeze o proba de exercitii pe un ergometru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *