Blog

Nimic nu se incheie pana nu este consumat

Nimic nu se incheie pana nu este consumat

Iubirile vin si pleaca. Unele stau mai mult, altele mai putin. Se spune ca unele iubiri sunt pentru o viata, altele pentru o secunda. Sunt inimi ce se unesc din prima si altele ce se apropie incet, cu teama, dar sigur. Sunt oameni ce daruiesc total, implicandu-si nu numai suflet, inima sau gandul, ci viata, timpul – totul.

Unii dintre voi, iubesc mai de la departare. Si asta nu inseamna ca iubesc mai putin. Din contra, uneori as spune ca mai mult, mai adanc, mai puternic, mai matur.

Felul in care iubim este unic, este in ADN-ul nostru. Poate fi modelat in timp, schimbat sau influentat, dar niciodata copiat. Uneori si varsta isi spune cuvantul. Asa cum se spune, anii si iubirile nu se numara niciodata. Insa, cu siguranta uneltesc impreuna spre un suflet mai cald, mai intelegator si de ce nu, mai iubitor.

Iubirea se termina cand trebuie sa se termine. Nimic nu se incheie pentru ca vrea unul dintre cei doi, ci pentru ca atat a durat. Uneori intensitatea prea mare a iubirii termina praful clepsidrei mai repede, alteori ajuta la imbinarea perfecta a celor doi pe termen lung.

Cand iti incepi povestea de amor, te gandesti ca nu se va termina niciodata. Speri ca va fi pentru totdeauna si visezi la momente indepartate, iti faci planuri si uiti de cele mai multe ori sa te bucuri de ce ai atunci, “azi” cum s-ar spune.

Sunt oameni ce se multumesc cu ce au pentru o viata intreaga. Investesc timp, efort si sentimente pentru a aduce ceva nou, pentru a imbunatati si mai ales pentru a repara ce este stricat. Sunt altii care nu vor sa repare, sau poate ca nu mai pot schimba nimic si trec mai departe. Se arunca in valtoarea altei iubiri si sunt dispusi sa o ia mereu de la capat.

Deseori renuntam sa mai luptam din cauza faptului ca unul dintre cei doi uita sa mai iubeasca, sa mai daruiasca si cel mai grav, uita sa mai priveasca. Stiu, avem probleme (cu totii, nu doar tu), avem facturi de platit, copii de crescut, griji zilnice mai pe scurt, insa la sfarsitul zilei, conteaza enorm de mult sa te mai poti inca bucura de zambetul ei, de privirea lui.

Aruncam un “te iubesc” in graba, fara a mai intelege ce inseamna aceste cuvinte, fara a ne uita o clipa la ce avem frumos in viata noastra. Uitam de cine ne-am indragostit, ce ne-a placut si ce ne-a fascinat. Pe scurt, uitam sa mai iubim.

Sunt multi ce raman amanti dupa ce relatia lor s-a terminat. Pentru ca abia atunci ei invata sa se priveasca din nou, abia atunci isi inteleg sufletul unul altuia. Sunt poate primele momente in care nu mai discuta despre ce ar trebui facut, ci fac doar ce vor sa faca, atunci cand isi unesc trupurile,mintile si gandurile.

Sunt altii ce se reintalnesc dupa cativa ani. Si se iubesc mai nebuneste ca oricand. Pentru ca in trecut nu au cosumat ce aveau. Nu au stiu sa se iubeasca. Nu au stiu sa fie ei, ei doi. Si stiu ca putine ar fi sansele sa o ia de la inceput, insa singurul lucru care conteaza este sa epuizeze fiecare semn de intrebare, fiecare dorinta ascunsa, fiecare noapte pierduta in certuri interminabile,fiecare lucru facut in graba.

Acum au mai mult timp ca niciodata pentru ei. Si doar atunci vor intelege de ce s-a terminat si daca ar trebui sa mai continue.

Sunt unii ce nu mai revin niciodata. Pentru ca atat a fost sa fie povestea lor de iubire. Si nu as spune ca ar fi fost una vaga, pentru ca fiecare iubire este frumoasa in felul ei. Dar, unele iubiri sunt scurte. Ele vin pentru a ne invata ceva, pentru a ne arata ceva sau, de cele mai multe ori, vin pentru a ne pregati pentru marea iubire ce are sa apara intr-o zi. Si in aceea zi, vom stii ca nicio zi nu vine inapoi, nicio cearta nu se sterge cu buretele, nicio greseala nu se iarta si mai ales niciun cuvant nu se uita.

Asadar, haideti sa iubim mai mult, in fiecare zi. Sa consumam ce avem intr-un mod placut. Sa iubim ce avem azi langa noi. Sa nu uitam de cine ne-am indragostit. Sa nu lasam o iubire sa treaca, daca stim ca nu s-a consumat. Haideti sa reparam, nu sa aruncam. Pentru ca uneori iubirile nu se mai intorc, oricat de mult ne-am dori lucrul acesta. Iubeste-ti perechea, apreciaz-o, zambeste-i – azi mai mult ca ieri si mai putin ca maine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *