Blog

Prima zi de munca

Prima zi de munca

M-am trezit la 6.30, dupa ce abia am inchis un ochi toata noaptea. Nu era mare branza, dar aveam emotii. Un loc nou, un colectiv nou.Stiam asa in mare ce aveam de facut, insa nu imi era totul clar in minte. Nu am vrut sa intarzii, asa ca am ajuns cu 40min mai devreme. M-am asezat pe o bordura cu cafeaua in mana si am vorbit la telefon.

Elevii mergeau in grupuri mici la scoala, “oamenii mari” mergeau cu pasi mari la munca, cu servieta intr-o mana, cu cafeaua in alta. Wow.. parca am intrat si eu in randul lor. Acum cateva luni eram in grupurile de studenti, acum am trecut in partea cealalta. Ce fine sunt liniile astea in viata. Nici nu stii cand treci de partea cealalta a barierei. In orice caz, mi-a placut.

Mult chiar. Nu ma asteptam sa iti doresti sa mergi la servici, sa nu stii cand trec 8-9 ore si chiar daca ajungi mort de oboseala acasa, sa ai nerabdarea de a te trezi si de a te pregati pentru o noua zi de munca.

Oricum am realizat ca viata ti se schimba intr-o secunda. In fiecare zi trebuie sa luam diferite decizii, mai importante sau nu. Unele nici nu le constientizam, altele ne dau mult timp de gandire. Analizam, intoarcem problema pe toate partile, tragem concluzii si decidem. Tot ce ni se intampla zi de zi tine de o decizie, de o anticipare sau de simplu fapt ca suntem influentati: de prieteni, familie, sentimente sau intamplari.

Sunt diferite etape in viata. Prima etapa este aceea cand ceilalti decid pentru tine. Modul in care esti crescut, ce ti se da sa mananci, cum esti invatat sa te imbraci. Nu tine de tine ci de educatia mai buna sau mai putin bun primita acasa. Nu poate spune nimeni cand exact vine momentul in care decidem singuri.

Niciodata singuri in totalitate, cred eu. Doar in anumite cazuri, exceptionale bineinteles. Sunt fel si fel de oameni pe pamantul asta, unii mai hotarati ca altii, slabi sau puternici. Eu nu stiu cum sunt, dar in general, mi-am schimbat parerea de multe ori. M-am batut singura cu pumnii in piept ca o iau pe un drum si am ajuns la 180 de grade.

Poate fi un semn de slabiciune, probabil pot fi influentata usor sau doar aleg sa ma sucesc de o gramada de ori inainte de a pune punctul pe “I”. Au fost si multe momente cand am decis fara sa ma gandesc nici macar o secunda. Uneori a fost bine, alteori nu. Insa mereu am avut ceva de invatat. Sau daca inca nu am inteles de ce am ales sa fac asa, sunt singura ca o sa inteleg mai tarziu, la momentul potrivit.

Oricum, ce-i drept ma pot considera norocoasa, mereu am ales aproape bine. Cu diferite aspecte pozitive sau negative, am fost fericita de alegerile mele in viata. Mai departe nu stiu.. Las timpul sa decida si oamenii sa ma influenteze. Asa cresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *