FemeiPsihologie

Despre ea – Despre o femeie slaba

Despre ea

Puncte slabe. Am multe, poate chiar prea multe. Dar intr-un fel sau altul incerc sa le compensez cu calitatile mele. Incerc sa le ascund, sa le maschez, sa par puternica. Imi iese pentru majoritatea oamenilor, imi e mai greu cu cei care ma cunosc. Dar chiar si pe ei ii pot pacali usor uneori. Dar, astazi nu vorbesc despre mine. Vorbesc despre ea. O femeie. Detaliile personale nu conteaza – varsta, infatisare, greutate sau inaltime.

O sa incep prin a definti cuvantul “atitudine” = tinuta sau pozitie a corpului, fel de a fi si de a se comporta; si implicit cuvantul “clasa”= grad, rang, lucru stabilit valoric, calitate superioara, valoare.

Orice femeie care se respecta considera ca are aceste doua calitati, legate intre ele intr-o mare masura. Insa, mai important decat ce credem noi despre noi, cum ne vedem cand ne uitam in oglinda, cum ne percepem ideile si actiunile, este felul in care ne vad ceilalti, cei din jurul nostru.

Incepand de la familie, prieteni, cunostinte, colegi si terminand cu persoane mai putin placute noua, categorisindu-i putin dur “dusmani”. Ca sa clarific: clasa poate avea si o vanzatoare la magazin, nu neaparat regina Elisabeta. Totul consta in principii, pareri si teluri.

Ea: Tinuta a corpului excelenta, impecabila chiar. Impune respect daca pot spune asa, referindu-ma strict la prima vedere. Impartiala si mai ales corecta. Rar mai intalnim asa ceva, nu? Mereu impecabila, arajata si dichisita. Fel de a se comporta: rece, indiferenta. Incercarea de a fi mereu corecta o face sa esueze total in anumite chestii. Insa, asa e ea. Femeia perfecta.

Nu-i nici prea desteapta, nici prea proasta. Se stramba cand nu ii convine ceva, dar tace cand habar nu are despre ce se vorbeste. Nu zice ca nu stie, ci doar se retrage. Calmitate si bun-simt. Persoanele din jurul ei ii atribuie usor aceste doua calitati. Asa o fi. Adevarul este ca barbatii pretuiesc o multime de calitati mult mai profunde decat aspectul fizic.

O femeie ca ea, care stie sa ramana calma intr-o situatie de criza, care este dispusa sa treaca peste orice, sa discute in loc sa se certe, sa accepte fara sa comenteze, se poate numi o femeie rabdatoare. Nu? Un barbat nu are nevoie de o femeie care sa il bata la cap, sa promoveze schimbare, sa evidentieze greselile, el prefera una care tace, renunta la orice pentru el, ii susinte punctele de vedere, il incurajeaza ca face bine tot ce face.

Cu atat mai putin tolereaza sa fie ridiculizat in fata prietenilor, chiar daca “ea” are dreptate sau glumeste sau isi sustine punctul de vedere. Chiar daca el greseste, ea tace, doar: El este cel cu puteri depline! Inghite in sec si accepta. L-a ales pe el, nu are ce face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *