Sanatate

Cat de mult ma pot baza pe metoda scoaterii ?

metoda-scoaterii-penisului

Atunci cand nu avem nici un prezervativ la indemana, eu nu ii permit prietenului meu sa ejaculeze in interiorul meu, pentru ca eu nu vreau ca sa raman insarcinata. Am folosit aceasta metoda si nu am ramas insarcinata nici macar o singura data, dar mereu imi fac griji in aceasta privinta. Cred ca ceea ce vreau eu sa aflu este de cat de mult ar trebui sa ma ingrijorez.

Iti multumesc pentru aceasta intrebare! Metoda scoaterii (denumita uneori si coitus interruptus sau “scoate si te roaga”) poate sa fie un mod foarte eficient de a preveni o sarcina atunci cand este facuta asa cum trebuie. De fapt, cercetarile efectuate in acest sens au scos la iveala faptul ca, atunci cand este folosita in mod corect in timpul fiecarui act sexual de penetrare vaginala, metoda scoaterii este eficienta in proportie de 96% atunci cand vine vorba de prevenirea unei sarcini. Cu alte cuvinte, in cazul unei utilizari perfecte, doar 4 femei din 100 ar ramane insarcinate daca aceasta ar fi singura metoda de contraceptie pe care ar folosi-o. Acest rezultat se afla aproape la egalitate cu prezervativele, care s-au dovedit a fi eficiente in proportie de 98% atunci cand vine vorba de prevenirea unei sarcini.

Conform www.ghidsex.ro, o utilizare perfecta e obtinuta foarte rar cu orice metoda contraceptiva, datorita faptului ca oamenii au tendinta de a face foarte multe greseli. Pentru a folosi metoda scoaterii in mod perfect, ambii parteneri trebuie sa prezinte mereu un nivel foarte mare de auto control in timpul sexului si amandoi sa se simta satisfacuti. In afara de aceste lucruri, dar barbatul trebuie sa actioneze impecabil atunci cand vine vorba de sincronizarea ejacularii sale. Cu toate acestea, chiar daca totul decurge perfect si sincronizarea barbatului este impecabila, tot exista un risc de a provoca o sarcina atunci cand este folosita metoda scoaterii, pentru ca lichidul de pre ejaculare al unui barbat (cunoscut ca si pre sperma) deseori contine si spermatozoizi activi si barbatul nu isi poate controla pre ejacularea.

Poti sa iei in considerare acest lucru: in cadrul unui studiu recent, oamenii de stiinta au rugat un numar de 27 de barbati sa isi colecteze lichidul de pre ejaculare intr-un vas de laborator, pe care l-au analizat imediat pentru continutul de spermatozoizi. Cercetatorii au descoperit faptul ca 41% dintre mostrele colectate contineau spermatozoizi. Prin urmare, se pare ca unii barbati au o “scurgere” de sperna si ei nu pot sa faca nimic in privinta acestui lucru, in afara de a purta un prezervativ.

Luand in considerare cele spuse mai sus, lucrul la care ar trebui  sa ne uitam sunt ratele tipice de utilizare atunci cand luam in considerare eficienta oricarei metode de contraceptie, pentru ca exista totusi si eroarea umana. Rata de utilizare tipica pentru metoda scoaterii este de 78 de procente, ceea ce inseamna ca 22 de femei din 100 vor ramane insarcinate daca pe parcursul  unui an se vor baza doar pe aceasta metoda de contraceptie.

Ca sa fim corecti, rata de utilizare tipica pentru prezervative, de 82 de procente, nu este cu mult mai buna, pentru ca oamenii au tendinta de a face greseli atunci cand vine vorba de folosirea in mod corect a unui prezervativ. Cu toate acestea, prezervativele tot au un avantaj fata de metoda scoaterii, pentru ca acestea iti ofera cel putin un anumit grad de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala (metoda scoaterii nu are capacitatea de a iti oferi protectie impotriva infectiilor transmise pe cale sexuala, pentru ca tot are loc un schimb de fluide corporale).

Mai pe scurt, cu siguranta ca exista motive de ingrijorare atunci cand folosesti metoda scoaterii, atunci cand iei in considerare si ratele tipice de folosire. Daca cauti o metoda care sa fie mai eficienta in prevenirea unei sarcini, dar care sa fie tot usor de folosit (adica sa nu fie nevoie sa iei cate o pastila in fiecare zi si sa nu ai mereu prezervative la indemana), eu iti recomand sa verifici dispozitivul intra uterin sau implantul contraceptiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *