Potenta si Marire penisSanatate

De ce este atat de stigmatizat faptul ca sunt singur?

ce-daca-sunt-singur

In ciuda faptului ca rata mariajului se afla in scadere, majoritatea oamenilor continua sa vada aceasta institutie intr-un mod foarte pozitiv si considera mariajul ca fiind o stare ideala a unei relatii. Trebuie doar sa te uiti la cat de multi bani platesc unii oameni pentru o nunta si cum ramane un obicei social sa le oferi oamenilor cadouri atunci cand se logodesc sau se casatoresc. Prin comparatie, persoanele care sunt singure sau diivortate sunt foarte rar sarbatorite pentru starea in care se afla relatile lor.

A fi singur este vazut ca fiind o identitate “deficitara”, ceea ce inseamna ca persoanele care sunt singure sunt vazute ca fiind incomplete datorita faptului ca nu se afla intr-o relatie. De parca acest lucru nu ar fi deja destul de rau, persoanele care sunt singure sunt, de asemenea, invinovatite pentru acest “deficit” perceput. De exemplu, intr-un studiu la care au participat mai multi studenti de la facultate, participantii au fost rugati sa identifice care sunt cele mai obisnuite caracteristici  care sunt asociate cu oamenii care sunt fie casatoriti sau singuri. In timp ce oamenii care erau casaatoriti erau descrisi intr-o lumina foarte pozitiva (ca fiind sinceri, buni la suflet si maturi), in timp ce persoanele care erau singure erau descrise in termeni foarte negativi si duri, cum ar fi de exemplu singuri, imaturi si urati.

De ce mereu oamenii ma intreaba ce este in neregula cu mine atunci cand le spun ca sunt singur?

Ca rezultat al acestor stereotipuri negative, oamenii par sa simta  ca singlismul (termenul stiintific pentru prejudecatile impotriva persoanelor care sunt singure) este justificat. De fapt, oamenii considera ca este mult mai legitim sa discrimneze persoanele care sunt singure decat sa discrimineze persoanele in functie de unele caracteristici personale (de exemplu rasa, sex sau orientarea sexuala). In mod consistent cu aceasta idee, in cadrul unui studiu participantilor li s-a cerut sa evalueze un set de aplicatii de inchirieri imobiliare.

Participantii la studiu  au ales cuplurile casatorite in locul persoanelor singure si au spus ca si-au bazat decizia in mare parte pe faptul ca persoana respectiva nu era casatoritaprin urmare, se pare ca oamenii nu au nici o jena sau rusine atunci cand vine vorba sa recunoasca ca au aceasta preconceptie. Acest lucru se poate datora partial si faptului ca  acest tip de discriminare este legal in foarte multe teritorii din Statele Unite si alte tari.

Mai pe scurt, atat timp cat oamenii continua sa puna mariajul si relatiile pe termen lung pe un piedestal, ne asteptam ca persoanele care sunt singure vor fi mai disciminate ca inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *