Sanatate

Consultati un urolog

Consultati un urolog

Aici sunt cateva descrieri scurte a cinci probleme frecevente, care sunt motive suficiente pentru a consulta un medic urolog, pentru orice barbat indiferent de varsta si felul in care se simte din punct de vedere al sanatatii.

mele cu erectia sau disfunctia erectila apare la 5% dintre barbatii in jurul vrastei de 40 de ani si proportiile cresc odata cu varsta. Fiecare barbat cu varsta de 70 de ani are probleme cu erectia, dar nu este o limita a varstei la care ar trebui sa fie considerate normala disfunctiile erectile. In functie de cauze, conditia este tratata prin psihoterapie, medicamente sau printr-o operatie.

Ejacularea prematura

Ejacularea prematura este cea mai comuna problema printre barbati. Ea afecteaza 30% dintre barbatii din toate grupurile de varste, dar numai 12% dintre ei cauta sfatul unui medic pentru aceasta problema. Are loc adesea inpreuna cu disfunctia erectila. Este tratata cu psihoterapie si ajutor de sine. Cele mai comune tratamente sunt strangerea si tehnicile de oprire/pornire. Daca una dintre tehnici va ajuta, va sunt prescise medicamentele. Tratamentul dureaza in mod normal dureaza intre trei si sase saptamani.

Infectia prostatei

Infectiile prostatei afecteaza in mare parte barbatii cu varstele cuprinse intre 30 si 40 de ani. Tratamentul este scurt si simplu. Trebuie doar sa luati antibiotice si sa va odihniti. Uneori boala devine cronica. Una dintre cele mai comune infectii afecteaza sistemul urinar si cauzeaza tumori sau infecteaza vezica urinara. In majoritatea cazurilor, barbatii care o iau au peste 50 de ani.

Prostata marita

Barbatii din tarile dezvoltate sunt cu 50% mai predispusi la probleme urinare cauzate de hiperplazie benigna sau prostata marita atunci cand sunt imbatranesc. In majoritatea cazurilor, boala este tratata cu medicamente, ceea ce ar putea cativa ani pentru a solutiona, sau o operatie.

Cancerul la prostata

Cancerul la prostata este cea mai serioasa boala. Sansele dezvoltarii unui cancer la prostata creste odata cu varsta. El afecteaza 9.5% dintre barbatii cu varsta de 50 de ani sau mai amult si 13% dintre barbatii cu varsta de peste 65 de ani. Tratamentul depinde de stadiul in care se afla.

Puteti trata cancerul la prostata numai daca este detectat devereme, atunci cand inca va este localizat in prostata voastra. Asadar, barbatii care au peste 50 de ani ar trebui sa aiba examinari periodice ale prostatei lor, desi nu au nicio problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *