Sanatate

Cum ne ferim de Helicobacter Pylori?

helicobacter

Bacteria Helicobacter Pylori a fost descoperita acum 30 de ani si s-a dovedit ca stand la baza dezvoltarii leziunilor gastrice si duodenale ca: inflamatia mucoasei gastrice, gastrita atrofica si cancerul gastric.

Pentru ca nu prezinta in majoritatea cazurilor simptome si pentru ca nu exista un tratament care sa garanteze eradicarea infectiei, tine in primul rand de noi sa ne ferim pe cat posibil de aceasta bacterie. Bineinteles ca nu ne putem proteja 100%, din moment ce exista multiple posibilitati de contaminare, Helicobacter afandu-se aproape oriunde in mediul inconjurator.

Grija noatra trebuie concentrata in primul rand pe igiena: o spalare adecvata a mainilor inainte de fiecare masa, spalarea corecta a fructelor, fierberea corespunzatoare a legumelor si a carnii inainte de a fi consumate. Mancarea gatita este o sursa mult diminuata de contaminare, deoarece bacteria este distrusa prin fierbere. Mare grija la consumul lactatelor!

Este recomandat sa consumati suc de merisor, de grapefuit rosu, alaturi de brocoli. Daca aceste alimente sunt incluse in alimentatia noastra, riscul contaminarii se diminueaza, fiind alimente care lupta eficient cu Helicobacter, pe cale naturala. De asemenea, tratamentele naturiste indicate sunt ceaiurile de obligeana, tinctura de cimbru si de propolis, combinate.

Helicobacter pylori este o bacterie care poate cauza infecții în stomac și în partea superioară a intestinului subțire. Aceasta este o cauză comună a ulcerelor gastrice și duodenale și poate cauza, de asemenea, alte probleme de sănătate, cum ar fi inflamația stomacului (gastrită) și cancerul gastric.

Helicobacter pylori se poate transmite prin contactul oral-oral, prin apă contaminată sau prin alimente contaminate. Majoritatea persoanelor care se infectează cu această bacterie nu prezintă simptome, dar la unii poate cauza disconfort abdominal, arsuri la stomac și greață.

Diagnosticarea infecției cu Helicobacter pylori se poate face prin testarea sângelui pentru anticorpi împotriva bacteriei, prin efectuarea unei endoscopii pentru a colecta țesut pentru testare șu prin administrarea de medicamente care conțin urea marcată cu radioizotopi pentru a testa nivelul de hidrogen în aerul expirat.

Tratamentul infecției cu Helicobacter pylori implică administrarea de antibiotice pentru a o ucide și de medicamente pentru a împiedica formarea ulcerelor și a reduce disconfortul abdominal. Tratamentul poate dura până la o săptămână și poate fi necesară o a doua cursă de tratament dacă infecția nu este complet eradicată.

Prevenirea infecției cu Helicobacter pylori include spălarea frecventă a mâinilor, evitarea consumului de apă contaminată și a alimentelor contaminate și evitarea fumatului și a consumului excesiv de alcool, care pot slăbi mucoasa stomacului și fac mai ușor pentru bacterie să se stabilească și să se multiplice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *