Blog

Pune lucrurile intr-o perspectiva mai larga

Este foarte usor sa cazi in capcana de a te gandi prea mult la anumite lucruri mici din viata ta. Prin urmare, atunci cand stai si te gandesti mult prea mult la un lucru, ar trebui sa te intrebi pe tine insuti: “ Acest lucru o sa conteze peste cativa ani ? Sau chiar peste cateva saptamani ?”

Am descoperit ca largirea perspectivei folosind aceasta intrebare foarte simpla ma poate ajuta foarte repede sa nu ma mai gandesc prea mult si ma ajuta sa ma linistesc in anumite situatii, pentru a imi putea concentra timpul si energia asupra lucrurilor care chiar conteaza pentru mine.

Seteaza limite scurte de timp pentru a lua decizii

Daca tu nu ai o limita de timp pentru momentele in care sa iei o decizie si sa actionezi, atunci o sa te tot gandesti mereu si o sa le analizezi din toate unghiurile posibile in mintea ta pentur o perioada foarte lunga de timp.

Prin urmare, trebuie sa inveti sa devii mai bun in a lua decizii si sa actionezi stabilind anumite termene limita in viata ta de zi cu zi. Indiferent daca este o decizie mica sau una mare.

Aici e metoda care a functionat pentru mine:

  • Pentru deciziile mici: de exemplu daca vreau sa ma duc sa spal vasele, sa raspund la un e mail sau sa ma antrenez, imi acord doar 30 de secunde sau chiar si mai putin pentru a lua o decizie.
  • Pentru deciziile mai importante care mi-ar fi luat cateva zile sau chiar saptamani pentru a ma gandi la ele inainte imi acord un termen limita de 30 de minute sau, cel mult, pana la sfarsitul zilei de lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *